Sten & mineralutställning på Borås Tropikhus


På Tropikhuset kan ni inte bara se fantastiska djur, vi har även en del andra mindre utställningar med sådant vi finner intressant. Just nu kan ni se en sten och mineralsamling med över 400 olika exemplar, allt från ädelstenar till bergarter.

Äkta dinosaurie fossiler!


Man kan även se en dinosaurieutställning med autentiska fossiler från jordens alla hörn. Vi har tänder och benfragment från bland annat Triceratops, Raptor, Tyrannosaurus rex, flygödla, Spinosaurus, Mosasaurus, Megalodon mm..

I utställningen finns även äkta bärnsten med insekter, ammoniter, trilobiter, Ortoceratiter, och till och med ett helt intakt dinosaurieägg från en Parasaurolophus (anknäbbsdinosaurie)! 

Vapenutställning


Det finns en unik utställning med autentiska vapen på Tropikhuset. I utställningsmontrarna kan ni hitta traditionella japanska  vapen i form av nunchaku, sai, kaststjärnor och samurai svärd. Det finns även filippinsk butterflykniv, italiensk stilettkniv, antika pilspetsar, en exakt kopia av kniven använd i filmen Rambo First blood part 2, och mer!