Sten & mineralutställning på Borås Tropikhus

 

På Tropikhuset kan ni inte bara se fantastiska djur, vi har även en del andra mindre utställningar med sådant vi finner intressant. Just nu kan ni se en sten och mineralsamling med över 400 olika exemplar, allt från ädelstenar till bergarter.

Man kan även se en dinosaurieutställning med autentiska fossiler från jordens alla hörn. Vi har tänder, benfragment och äggfragment från bland annat Triceratops, Raptor, T-rex, Pterosaur, Spinosaurus, Mosasaurus, Megalodon mm..

I utställningen finns även äkta bärnsten med insekter, ammoniter, trilobiter, Ortoceratiter, och till och med ett helt intakt dinosaurieägg från en Parasaurolophus!

Det finns en unik utställning med autentiska vapen på Tropikhuset. I utställningsmontern kan ni hitta traditionella Japanska vapen i form av nunchaku, sai och kaststjärnor. Det finns även filippinsk butterflykniv, italiensk stilettkniv, springkniv, en exakt kopia av kniven använd i filmen Rambo First blood part 2, samt en replika av svärdet använt i filmen Highlander!